Even niet in het daglicht

Het is inmiddels al weer heel lang geleden dat ik een blogje heb gemaakt. Het moest er maar weer eens van komen. De druilerige winterdagen zijn prima om wat langer achter de laptop te zitten en eens kritisch door de fotoverzameling te ploeteren.
Als thema dit keer foto's zonder al te veel daglicht. Niet dat de plaatjes het daglicht niet kunnen velen, maar  .... nou ja kijkt u maar.

Ik begin even over de landsgrens, op Cyprus. Het 'zeer levendige' plein van het piepkleine dorpje waar we afgelopen oktober verbleven. De eigenaar van dit dorpsrestaurant werkt overdag bij de kustwacht en runt 's avonds het restaurant. Meer is er overigens niet te doen in dit dorpje.
Op de kust van Cyprus strandt in 2011 de EdroIII. Inmiddels een flinke roestbak, maar tegen de ondergaande zon zie je daar niks van.
Tijdens onze vakantie op Cyprus valt vrijwel elke avond te genieten van een mooie zonsondergang.
Terug naar Nederland. Om precies te zijn naar het bedrijvenpark in mijn woonplaats. Beduidend minder idyllisch dan Cyprus maar hier zijn (vooral) na zonsondergang aardige plaatjes te maken.

Dicht bij mijn huis is dit voormalige kerkje te vinden. Een poosje was er een restaurant/café in gevestigd, maar inmiddels kunt u het weer kopen of huren.


In een stad met iets meer allure, zoals Haarlem,  vallen wat meer schilderachtige plaatjes te maken. Hier de molen Adriaan aan het Spaarne. 
Of de Gravestenenbrug. De fundamenten zijn al van voor de 13e eeuw, maar in deze vorm is hij uit 1863. Jammer van die enorme felle rode bruglampen.


We gaan de stad weer uit en de mij zo vertrouwde Haarlemmermeer in. 
Als je van te voren via bijvoorbeeld photoephemeris goed uitzoekt waar en hoe laat de zon onder gaat (of opkomt), is goed te plannen waar je op welk moment mooie plaatjes kunt maken. De drie foto's hieronder zijn aan de rand van de Westeinderplas gemaakt bij een koude zonsopkomst in januari.
Een aalscholver laat zijn vleugels drogen in de top van de bomen.

Hieronder binnenvaartschip Donata uit Krimpen aan de IJssel. Ik kan het nooit laten om even uit te zoeken waar zo'n schip vandaan komt.
Dit is alweer de laatste foto in deze blog. Een klassiek Hollands plaatje, ook weer aan de ringvaart van de Haarlemmermeer vlak bij De Kaag, maar nu bij zonsondergang.




1 opmerking: